Top
Drinkhoorn 0,1 Liter
  • Drinkhoorn 0,1 Liter
  • Drinkhoorn 0,1 Liter
8,00
Verwachte levertijd: 1 weekVoorraad: 100

Drink zoals de Vikingen uit een drinkhoorn. Bekend van series zoals Game of Thrones, Vikings en Last Kingdom.

Niet alleen een stoere  blikvanger maar ook praktisch. Je hoorn houd je drankje namelijk lekker koel. 

Geschikt voor koude dranken zoals b.v. :
Mede
Bier
Wijn
Niet geschikt voor:
Koffie
Thee
Andere hete dranken
Vaatwasser

Deze hoorn is van buiten gepolijst om hem een mooie glans te geven en ervoor te zorgen dat de kleuren mooi naar voren komen. 

Kleur van de hoorn kan variëren van zwart met wit tot wit met bruin. 
Ook is iedere hoorn iets anders van vorm waardoor de inhoud iets kan afwijken. 
Dit is omdat het een natuurproduct is. 

Iedere hoorn is daarom een uniek product. 

Onze drinkhoorns zijn van hoge kwaliteit en afgelakt met levensmiddelechte lak zodat er zonder bedenken uit gedronken kan worden. 
Onze hoorns zijn afkomstig van koeien uit Afrika en India. 
De hoorns zijn een bijproduct van de slacht. De hoorn wordt pas verwijderd nadat het dier gedood is. Dit is een duurzame vorm van recycling en er is geen wreedheid bij betrokken.

Als u op zoek bent naar een specifieke kleurstelling kunt U dit bij het opmerkingen veld vermelden. We kijken of er dan wat in het assortiment beschikbaar is. We kunnen echter geen kleur garanderen. 

Geschikt om te gebruiken met een lederen houder om aan de riem te hangen, of een metalen houder om de hoorn neer te zetten.

Drinkhoorn

Pict met een drinkhoorn
Drinkhoorn van Roordahuizum, uit ongeveer 1550

Een drinkhoorn is de hoorn van een dier die gebruikt wordt om uit te drinken.
Drinkhoorns werden onder andere gebruikt door de oude Germaanse volkeren, zoals de Vikingen, Saksen en Friezen, maar er zijn ook aanwijzingen dat veehoudende volkeren in bijvoorbeeld Azië en Afrika de hoorns van hun vee gebruikten om uit te drinken.

Voor de Germaanse drinkhoorn werd gewoonlijk een hoorn gebruikt van de oeros of de wisent. Vaak werden er afbeeldingen van goden of runen ingekerfd. De rand en het uiteinde werden vaak afgezet met een laagje van goud of zilver.

Drinkhoorn als religieus voorwerp

In het verleden werd de drinkhoorn niet alleen gebruikt als dagelijks voorwerp om uit te drinken, maar had het ook zijn plaats in de uitoefening van religieuze rituelen ter ere van de goden.

Vooral in een sumbel is er een belangrijke plaats ingeruimd voor de hoorn. Bij een sumbel gaat een drinkhoorn een kring mensen rond en brengt ieder een heildronk uit. De sumbel werd later een onderdeel van nagenoeg elk heidens feest.

Ook hedendaagse heidenen gebruiken de drinkhoorn nog regelmatig bij hun feesten en rituelen. Zij zien de drinkhoorn als een heilig voorwerp, omdat deze direct uit de natuur komt.


Bron: Wikipedia


Reviews (0)
Stuur naar een vriend
@
@